BACK2SCHOOL-Savjeti za uspijeh u školi

08:53:00

Pozdrav ljepotice!

Odlučila sam započeti sa Back2School serijom postova jer nam se škola opako približava. Neki od nas se tome vesele, neki ne, a ja sam ovdje da bi sa Vama podijelila moje savjete i trikove te Vam što je više moguće olakšala nadolazeću školsku godinu.1.BUDI ORGANIZIRAN/A

Organizacija je ključ uspjeha. Najbolje je da s organizacijom započnete već prvi dan/tjedan škole. Nabavite neki planer u kojeg ćete zapisati sve svoje obveze i rasporediti svoje vrijeme. Tako ćete uvijek znati što i kada trebate obaviti.

2. STECI RADNE NAVIKE

Radne navike se najbolje stječu u mlađoj dobi, ali nikad nije kasno. Početkom škole nađite neki ritual koji vam najbolje odgovara i držite se toga. Ako znate da dnevno trebate učiti 3 sata rasporedite ta 3 sata kroz dan i to ponavljajte svaki dan. S vremenom će vam postati lakše kad se naviknete.

3. PRONAĐI CILJ

Postavite si neki cilj na početku godine i pokušajte doći do njega. Ako je vaš cilj proći sa 5, radite sve što je potrebno da i dostignete taj cilj. Kada dostignete cilj svakako se nečime nagradite, tako ćete biti sretniji iako mislim da nema boljeg osjećaja od ostvarenja svoga cilja.

4. NE OSTAVLJAJ NIŠTA ZA ZADNJI DAN

Kampanjsko učenje je nešto što svi povremeno radimo, a jako nam šteti. Važno je da svoje obaveze ispunjavate na vrijeme. Znam da se teško natjerati da učiš kad baš nije potrebno, ali lakše je odvojiti svaki dan pola sata za nešto nego dan prije ispita učiti 10 sati u komadu. Svi znamo da tada u glavi postaje totalni košmar i da nije moguće većinu ispita spremiti u jednom danu (pogotovo ne u srednjoj školi).

5. PRATI NA SATU

Ono što vam profesori kažu na satu, oni od vas očekuju da i sami znate. Najjednostavnije je pratiti na satu, voditi bilješke te kad stigneš kući to malo ponoviti. I lekcija je naučena. Bolje to nego da se zabavljaš na satu i ne znaš ni na kojem ste gradivu. A i profesori cijene tvoje praćenje na satu i puno više vole učenike koje interesira ono što oni govore.


Ovo su moji savjeti za uspjeh u školi. Nadam se da vam se sviđa i da sam vam svojim savjetima pomogla.
Pusa, V. ♥

You Might Also Like

2 comments

Instagram